Angående "svulsten"

Det var bara en svullen lymfkörtel. Jag fick igår ta både blodprov och halsprov, vid första anblicken så det okej ut men de skickade iväg blodet för vidare tester, det handlar säkert om en virusinfektion trodde det. Alla symtomen fanns ju där. Jag är åtminstone inte döende iallafall, men ett vackert blåmärke infinner sig just på min arm efter sticket. Yeah, en krigsskada. Eller nåt.

Ojrå

Shiiit. Det mystiska tidigare telefonsamtalet har lett till ännu ett mystiskt samtal..
Det händer grejer nu, vänta bara!

Hjälp.

Jag har fått en slags knöl på vänstra undersidan av käken, som antagligen bara är en svullen lymfkörtel. Inget att oroa sig för kanske, men mitt hypokondriska jag (som självklart vill tro att det är cancersvulst) behöver höra det från en läkare som kan sin sak. Så imorgon blir det en tur till vårdscentralen. Det ömmar och känns rent sagt skitjobbigt. Igår när jag upptäckte den fick jag något slags minipanikanfall och hyperventilerade ett slag.. ja. Vet inte om den kom igår eller hur länge sen varit där, och det gör mig knappast mindre nervös.

Gör skäl för smeknamnet drama queen iallafall, eller?

Myser med gullet på söndagsförmiddagen


Snygga ben

Älskar älskar älskar mina nya leggings. Sitter som ett smäck och najs mönster är det också!

"Visst, ringen var på 7 karat, men det måste finnas mer."



Haha, jag tittade precis på My super sweet 16 i brist på annat och det är så otroligt skrattretande, men samtidigt lite skrämmande. Det är helt galet vad bortskämda vissa människor här, och speciellt den här tjejen. Ingenting duger åt henne, allt är så sjukt överdrivet så jag vet inte vad. De var och tittade på en bil åt henne och det var inte förrän försäljaren visade den exklusivaste bilen, värd 100 000 $, som hon var nöjd och slängde ur sig "Om pappa inte köper bilen blir jag jätteförbannad.". Av sin mamma fick hon en diamantring på hela 7 karat, stor som en fotboll, men det räckte inte.

Det är nästan så att jag blir mörkrädd..

Haha, kul överraskning från Big Brother

På Big Brothers hemsida bad de att man skulle skriva brev som deltagarna under veckan skulle få. Jag skickade till samtliga och trodde inte att det fanns någon chans alls att de tog med något av mina. Nu på morgonen satte jag mig här vid datorn och tänkte att jag kunde kolla på lite klipp innan skolan. Då får jag höra Peter som läser upp ett brev från mig, haha. Undertecknat Sirius. Lite kul :)

Sneak peak på broschyren


Jobbar på för fullt, hjärnan går på högvarv för att jag ska hinna bli klar nästa vecka. Detta är en liten sneak peak, den kan komma att ändras lite grann men det här är ett av uppslagen (observera att den ska vikas i mitten.

Vad tycks?

Sovmorgon, zzz

Idag har jag sovmorgon och börjar inte förrän 10:00 med webdesign, vilket gjorde att jag inatt tog mig friheten att stanna uppe längre. Vad händer inte då, jag vaknar vid 6:00 (en halvtimma tidigare än jag brukar gå upp) och kan inte somna om hur mycket jag än försöker. Så istället för sovmorgon har jag fått sova mycket mindre än vad jag brukar göra. Visst är det fantastiskt hur livet är ibland.. Men jag ska inte klaga, gårdagen innehöll en så fantastisk händelse vilken kommer att förbli hemlig ett bra tag till, men vänta bara!

Idag har jag förutom webdesignen även grafisk kommunikation vilket jag är hur pepp som helst på. Min receptbroschyr kommer att bli så grym! Något självsäker eller? Haha.

Aww, Family Guy

Jag tror jag har gått och blivit lite kär på nytt i Family Guy, det är så jäkla underbart. När jag var yngre var jag mer för Simpsons men det har definitivt ändrat sig. Det jag gillar bäst med Family Guy är deras bisarra behandlande av stackars Meg, haha. Det är hemskt men samtidigt så otroligt skrattretande!

Meg: I just want to kill myself. I'm gonna go upstairs and eat a whole bowl of peanuts.
(Lois and Peter stare in silence)
Meg: I'm allergic to peanuts. 
(Peter and Lois keep staring)
Meg: You dont know anything about me. (runs upstairs)
Peter: Who was that guy?

Vad tycker ni om bäst, Simpsons eller Family Guy?

I used to be fat

Jag vet att jag inte borde bli för upprörd och störa mig på alla amerikanska program som går på tv, just nu med "I used to be fat" i åtanke. De stressar ungdomarna som sjutton för att de ska gå ner MYCKET och det SNABBT som fan. Inget annat spelar någon roll, det är bara att gå ner ner ner. MTV riktar sig till ungdomar, borde de inte ta lite ansvar på sig och tänka på vad det är de visar?

Det är klart att det är bra att lära ungdomar om vad som är hälsosamt och så, är det inte då bättre att visa dem mer vad som är bra mat att äta och visa olika träningsmetoder. När de visar sådana program som detta känns det som att de försöker visa att man inte duger om man inte är smal och ser ut som alla andra, att man måste hetsträna för att bli sådan så fort som möjligt. Man klagar på det sjuka idealet men gör inte något åt det, man borde istället fokusera på att vara sund och glad, visa program som kanske visar hur man tillagar bra mat och så. Många unga vet ju inte hur man lagar mat utan köper istället snabbmat och mat som bara behöver värmas lite snabbt - mat som är onyttig.

Det stör mig så..

Skolk i betyget?

Jag har just nu en diskussion med min far över facebook, ämnet på tapeten är huruvida skolk ska skrivas in i betyget eller ej. Min far, som är en Björklundsdyrkande folkpartist, tycker att det är ett utmärkt förslag. Jag citerar, "Skolk är en av de viktigaste parametrarna när man som arbetsgivare söker en anställd, så det är ett riktigt initiativ.".

Jag har skolkat en del under åren, det handlar knappast om att jag egentligen inte bryr mig eller inte vill lära mig någonting. Nyss skickade jag iväg en fråga till honom, ifall han tyckte att en arbetsgivare skulle göra fel i att anställa mig. Egentligen vet jag ju svaret, självklart tycker han inte det.

Anledningen till att jag tidigare skolkat är dels på grund av att jag helt enkelt inte mått bra i skolan, har fått stått ut med skit av andra och sådant. Mår man dåligt är det ju inte särskilt ofta man vill berätta för alla varför man inte vill komma till skolan, de som varit i situationen vet nog precis vad jag menar. Man säger "Nä, allt är lugnt" för man vill ju inget annat än att bara glömma det. Förtränga det. Låt oss slänga på lite extra betygångest på det så kanske det blir bättre, eller?

En annan anledning till att jag haft dålig närvaro är att det helt enkelt inte har kännts värt det att gå dit. Att komma till en lektion och inte sitta och göra någonting i 80 minuter. Ska vi inte istället se efter vad som går att göra åt det istället? Göra skolan mer stimulerande, rolig och intressant så att eleverna känner att det finns mening i att gå dit. Ibland får man arbeten som man har ett antal veckor på sig att göra men som man kan göra klart hur snabbt som helst och ändå få bra betyg. Tror ni att det känns kul att gå dit då, när allt bara känns segt och jobbigt? De elever som redan har dåliga betyg i många ämnen kommer knappast bry sig om ännu ett IG, så de eleverna kommer man ju knappast att nå med att skriva in det i betygen.

- Är det inte bättre att fråga sig VARFÖR eleverna skolkar och ta tag i det problemet istället för att börja leta fel hos eleverna?


Shiiit

Det vänder nu! :D

Aggh.. Avskyr pollen

Jag brukar alltid sova med fönstret öppet, även under vintern, då jag tycker att det blir för varmt annars. Det är dessutom mycket mysigare på något sätt och min sömn får en mycket bättre kvalité. Sover jag med öppet fönster nu vaknar jag med igentäppt kliande näsa och irriterade ögon. Mitt fönster är fullt med pollen, jag blir galen. Det är fruktansvärt jobbigt att inte kunna ha fönstret öppet nu när det blir varmare, usch. Pollen djävulens påhitt..

Hej från vardagsrumsgolvet, trött som ett as


Angående Eurovision

Egentligen tycker jag inte om Eurovision Song Constest särskilt mycket, jag tittar bara på snabbgenomgången och poängutdelningen för att hänga med senare när folk pratar. De flesta låtarna är rätt tråkiga, de låter som vilken annan låt som helst. Men man kan ju inte direkt vänta sig unik och trevlig musik i någon så mainstream tävling som ESC faktiskt är.

Lampan says
Bara i Norge kan man bli popstjärna med en fiol.
Lägger in ett fint citat som Lampan nyss slängde ut sig på msn, angående Rybak som hade kommit på tal:
Bara i Norge kan man bli popstjärna med en fiol.

Danmarks bidrag till ESC



Förstår inte varför det inte går bättre för dem? Jättebra låt ju!

Önskat inlägg om Big Brother

Jag fick det sagt till mig att jag borde göra ett inlägg om Big Brother eftersom jag inte gjort det innan trots att jag tjatar om det hela tiden.. Ett inlägg som antagligen bara kommer att läsas av Caroline, men ändå.

Det är svårt att jämföra årets Big Brother med hur det har varit tidigare år, det finns både fördelar och nackdelar. Jag tycker nog bättre om årets deltagare, men tycker samtidigare att det är lite tråkigare och händelselösare än t.ex. 2006. Något jag tyckte om med 2006 års Big Brother var sammanslagningen med den norska motsvarigheten. Det hände lite mer då, nu tar deltagarna det så otroligt lugnt, det händer inte så mycket. Ett mer fullspäckat schema med fler små tävlingar hade inte suttit fel!

Hur som helst, jag har definitivt mina favoriter bland deltagarna. I början tyckte jag mest om Peter (mest för att han var snygg och göteborgare) samt Tobias (helskön kille bara). Under tidens gång har jag absolut ändrat åsikten om många av deltagarna, i början tålde jag inte Katerina men när hon åkte ut i söndags blev jag ganska ledsen eftersom att jag hoppades på en finalplats för henne. Av återstående deltagare hejar jag nog mest på Christian och Simon, de känns mest genuina och är båda två väldigt roliga. Jag är otroligt svag för Simons dialekt också, norrländska är så underbart! Gurkan kan vara rätt underhållande han med ibland, men han har blivit lite för gnällig. Den jag tycker minst om är nog Sara, hon känns så intetsägande, tråkig och gnällig.

Med risk för att det här inlägget blir lite för långt kände jag även för att säga vilken av veckorna som har varit favoriten hos mig och det är nog sjukhusveckan, men det skulle även kunna vara Sibirienveckan. Det var fruktansvärt kul när "blinda" Katerina försökte ta sig ut när alarmet ljöd men istället gick längre in i huset. Även roligt att se när Rodney kröp runt på alla fyra, kan bara föreställa mig hur jobbigt det var..

Så, nu hoppas jag att det här duger, jag vet inte vad annars jag skulle kunna skriva om det hela.

Saker som stör mig

  • Att det är trendigt att vara färgglad nu. Jag kommer att se så mainstream ut.
  • Folk som inte har någon tid alls att prata bara för att de skaffat ny partner.
  • Att deltagarna i Postkodmiljonären inte behöver tävla mot andra i början.
  • Rektorer som läser mejl men inte svarar på dem..
  • Att det är så dåligt på tv på lördagsförmddagarna.
  • Att jag är hungrig men inte orkar laga mat, doh, i-landsprolem.

Smygtitt på receptbroschyren

Jag har bara hunnit göra en dummy och petat lite grann på en fil i InDesign, men det känns jättebra. Såhär ser den kanske inte mycket ut för världen men vikningen är lite roligare, det är ingen vanlig enkel broschyr om man säger så. Dessutom ska bakgrunden vara svart och texten ska vara vit med en kant på. Det är precis sånthär jag kan tänka mig att syssla med, våra tidigare uppgifter har jag varit något såpass opepp på. Riktigt skönt och kul sätt at avsluta årskurs två på!

Filmkunskapsprov på morgonen

Det är fantastiskt hur bra det kan gå på vissa prov när man inte lyssnat nämnvärt på lektionerna eller pluggat ett dyft. Antingen är provet alldeles för lätt eller så är det jag som har något slags superminne som bara visar sig vid enstaka tillfällen, haha. Jag har ingen aning vad vi ska göra resten av terminen för han ville inte start upp något nytt. Vore rätt trevligt att bara få sitta och bara glo på film, eller?

Hjälp mig välja tema

Ja, jag behöver hjälp att välja precis allting, haha. The hipster eating guide är mat som är lätt, god, bra och vegansk. Den andra är spicy, hot (därav hell). Vilken ska jag välja att göra? Observera att bilderna ovan bara är gjorda snabbt för att ni ska få en bild av hur det skulle kunna vara, det är inte bestämt alltså. Ni kan rösta på facebook eller lägga en kommentar här.

Till skolavslutningen

 


Jag har börjat fundera lite på vad jag ska ha på mig på skolavslutningen.. Nu är det visserligen ingen större tillställning alls, lite prat i aulan och samling uppe på mediehuset.. Men det skulle ändå vara kul att vara lite finare än vanligt, så jag funderade på att beställa något (och det snarast så att jag hinner byta ifall det blir fel). Vet dock inte alls vilken stil jag ska köra på, hjälp? Har gått och kärat ner mig totalt i kjolen till vänster men tycker att blommorna på klänningen bredvid är så himla söta och samtidigt somriga..

Spänt läge..

I fredags mejlade jag min mentor om att byta inriktning i trean.. Jag har egentligen valt textkommunikation men har kommit att inse att jag egentligen hör hemma med den grafiska kommunikationen. Nyss vart det ivägskickat ett mejl till rektorn, håll tummarna för att allt går som det ska? :3

Blommigt och vitt

Fortsätter på den lite somrigare stilen och kör på blommigt och vitt. Bekvämt som bara den är det med!

Ljust och skönt

Idag var jag ute hos pappa och farfar, himla fint väder. De bor precis vid Vänern också, lång strand och sköna brisar. Skönt att äta lite lyxigare mat med, pappa köpte veganska chicken nuggets till mig. Ruskigt gott men med ett kilopris på nästan 250 kr/kg.

Nordkroken


Mellanmål

Finns knappt något som är så gott som mackor med avokado och örtsalt på.. Mmm!

Lite lagom somrigt

Jag hade inget annat att göra så jag tog en tur i garderoben och pysslade ihop det här. Klänningen är från Gina Tricot men jag fyndade den billigt på tradera förra året. Den gröna cardiganen torr jag är från Myrorna, den är hur som helst jättemjuk och skön.

Lite bilder jag glömt lägga upp..


RSS 2.0